Meidän Hetki löytyi Ähtäristä

Vanha pappila heräsi eloon Ähtärissä ja tarjoaa nyt ainutlaatuista majoitusta ja ihanimmat puitteet kiireestä hengähtämiseen. Tarina siitä, miten pappilasta tuli Hetki on mutkikas ja vaiheikas, mutta silti niin yksinkertainen. Juuri sellainen, kuin sen pitääkin olla. Olemme onnellisia, että Hetken hotellihuoneet, kahvila ja Pikku Putiikki ovat jatkamassa pappilan tarinaa tästäkin eteenpäin.

Kun astuimme ensimmäisen kerran pappilaan…

…taianomaisesti kaikki ympärillämme hiljeni ja yhtäkkiä oli helppo hengittää. Hiljaa olkapäät laskeutuivat alas ja aivan kuin joku olisi kuiskannut korvaan: ”Ota ihan rauhallisesti, sinulla ei ole kiire mihinkään. Ole vain tässä ja nyt.  Kaikki on hyvin.” Näin Hetki otti meidät vastaan, ja siitä hetkestä alkoi meidän tarinamme vanhassa pappilassa.

 

Idea Hetkestä syntyi kuin itsestään.

Oma kokemus työuupumuksesta herätti ajatuksen paikasta, jonne kaikkien olisi hyvä tulla. Paikasta, joka tarjoaisi tauon kaikesta ympärillä pyörivästä suorittamisen hullunmyllystä.

Polku Hetken luo oli välillä todella kuoppainen, mutkainen ja mäkinen… mutta siinä me puuskutimme kaikki tuntemukset läpi aina paniikista onneen, kunnes olimme virallisesti pappilan omistajia.

 

 

Matkamme oli kuitenkin vasta aivan alussa.

Alkoi mittava remontti, joka toi eteemme mitä suurenmoisia ihmisiä ja ammattilaisia. Ilman heidän apuaan ja asiantuntemustaan olisimme monessa asiassa menneet metsään rytinällä. Osaavista ihmisistä huolimatta, valvoimme välillä öitä ja mietimme, kuinka kaikesta selviämme. Paniikki ja kiire ottivat välillä vallan, ja ajoittain unohdimme jopa sen pohjimmaisen ajatuksen, joka meidät inspiroi tähän paikkaan.

Luota. Usko. Rauhoitu. Rakasta. – Kaikki järjestyy. Älä suorita.

Kuitenkin, aina paniikin iskiessä Hetki muistutti meitä lempeällä kädellä. Pysähdyimme, vedimme henkeä, tartuimme toista kädestä ja hengitimme: luota, usko, rauhoitu, rakasta. Kaikki järjestyy. Älä suorita.

Remontissa meidän ei ollut tarkoitus entisöidä tai palauttaa pappilaa siihen, millainen se aikoinaan on ollut. Halusimme tehdä siitä omannäköisen paikan, joka on kuin oodi kaikille niille vuosikymmenille, joita pappila on ehtinyt näkemään vuodesta 1874. Eli siitä, kun kivijalka perustettiin.

Monet askeleet ovat vieneet pappilaan.

Tarinat pappilasta vuosikymmenien takaa kertovat kaikki ihania muistoja. Täällä ovat monet kirkkoherrat ja pastorit asuneet perheineen, ja olemme saaneet kuulla vanhoilta asukkailta kauniita ikimuistoisia muistelmia jopa vuodesta 1946 lähtien. Meille on lahjoitettu valokuvia vanhoilta ajoilta, ja niistä kyllä näkee ja aistii ihmisten hyvän olon sekä onnellisuuden.

Hetki pysäytti meidät silloin 2017 joulukuisena päivänä, kun ensimmäisen kerran astuimme sisään taloon. Nyt toivomme, että sinäkin pysähtyisit ja pystyisit aistimaan rauhan ja levollisuuden. Toivomme, että saavuttaisit vieraanamme hetken tärkeyden, sillä ainoa asia mitä meillä on juuri nyt, on tämä hetki.

Tähän hetkeen Vanha pappila Hetki tarjoaa juuri oikeanlaiset puitteet.

– Tervetuloa majoittumaan ja kokemaan Hetken ainutlaatuisuus!

Hetki.

Mitä se on?

Se voi olla sitä, kun heität kiven järveen ja jäät katsomaan lainehtivia renkaita järven pinnassa.

Se voi olla sitä, kun rakkaasi tarttuu sinua kädestä ja näet hänen silmissään lämmön ja rakkauden.

Se voi olla sitä, kun lapsesi kietoo kätesi ympärillesi ja rutistaa lujaa.

Se voi olla sitä, kun annat hiljaisuuden vallata mielesi ja jäät vain tuijottamaan horisonttiin.

Se voi olla sitä, kun otat palan herkullista kakkua suuhusi ja tunnet kaikki maut joka aistilla.

Lämmöllä Kaisa ja Juha

Vanha Pappila Hetki – Persoonallista majoitusta Ähtärissä

  • Hotelli ja kahvila avannut ovensa huhtikuussa 2019
  • Hetken palvelut: hotelli, kahvila, sisustusliike Pikku Putiikki, rantasauna, juhlatilat
  • Majoituskapasiteetti: 9 ainutlaatuista hotellihuonetta
  • Pappilarakennus vuodelta 1874

Tutustu huoneisiimme!